Murtoraja -konserni on perustettu vuonna 2010 ja saman vuoden Joulukuussa yhtiö osti liiketoiminnan, joka on aiemmin tunnettu nimellä Lahden käyttö-vaneri.

Lahden Sopenkorvessa on myyty samalla paikalla taukoamatta vaneria jo vuodesta 1953, 66 vuotta! Todennäköisesti kauemmin kuin missään muualla Suomessa. Enemmän ja vähemmän päissään. Siksi yritystoimintaa toteuttavan yhtiön nimi on muuttunut, useita kertoja. Toivottavasti tällä kertaa pidemmäksi aikaa.

Yhtiö toimii omistamissaan tiloissa, pinta-alaltaan 6640 neliömetriä, Toimitilat sijaitsevat osoitteessa Sopenkorvenkatu 14, 16, 18, 20, 22, 24 ja 26. Kiinteistötoiminta on eriytettyä, tämän vuoksi on olemassa esimerkiksi Kiinteistö Oy Sopenkorvenkatu 22-24 Lahdessa, jonka Murtoraja Oy omistaa.

Murtoraja Oy ja sen henkilökunta harrastaa kiinteistöjen jalostusta sekä vuokrausta, vanerin sahausta sekä insinööritoimintaa lähinnä mekatronisten laitteiden puitteissa.

Snobitietoutta hänelle, joka haluaa päteä esimerkiksi sukujuhlissaan: Yhtiön nimi Murtoraja Oy, johtuu siitä että yhtiö sijaitsee murrerajalla. Itäpuolella vaikuttaa savolaismurteiden kieliryhmä ja lännessä kaakkoishämäläisten suomalaiskansallinen puhekieli. Lisäksi yhtiön omistama irtaimisto sekä hallinnoima tontti ovat Lahden ratapihaalueen ensimmäinen tilus Helsingistä saavuttaessa. Tästä merkkinä tontilla sijaitsee Lahti raja - kyltti. Koska murreraja ei yhtiön nimenä ollut riittävän mediaseksikäs, se vaihdettiin perustajakunnan syvästi rakastaman metallurgian termiin murtoraja. Murtoraja löytyy siitä pisteestä jossa taipuminen loppuu ja napsahdus tapahtuu.