Yleensä kannattaa valita koivuvaneri joka paikkaan. Jos levy tulee kosteudelle alttiiseen paikkaan kannattaa valita filmivaneri, toisin sanoen pinnoitettu koivuvaneri.

Koivuvaneri:
Lattiaan ja seiniin sen mukaan kuin Suomen rakennusmääräyskokoelma asian sallii. Koivuvanerin pohjatyöt ennen pintakäsittelyä ovat havuvaneriin tai lastulevyyn nähden olemattomat, hintaeron säästät hetkessä.
Subwooferit, muut kovaääniset, lintulaudat, postilaatikot, erilaisten elukoiden terraariot, huonekalut, listat, pakkaukset, lelut, sisustuslevyt, kirpputoripöydät ynnä muut vastaavat

Filmivaneri:
Teollisuus- tai vähänkään kosteat tilat, autojen korirakenteet, kaivonkannet, veneiden osat, telineet, ilmastointikanavat, riistaeläintensyöttöpöydät, saunan lattiat jne

Havuvaneri:
Katevaneriksi kattoon ja joskus erikoisempiin tarkoituksiin sisustukseen

MDF: Hyllylevyt ja melko suurin varauksin kaiuttimet

Lastulevy: ei kannata käyttää juurikaan mihinkään paitsi kalusteiden runkoihin.

Ei niin laadukkaita, mutta suhteellisen tasalaatuisia puulevyjä:
Lastulevy, low-density fibreboard, kalusteissa, katoava kansanperinne.
MDF-levy, medium-density fibreboard, niin ikään kalusteissa
HDF-levy, high-density fibreboard löytyy mm. laminaattilattioista
OSB-levy, Oriented Strand Board, suunnattu-suikale-levy, (modernisoitu lastulevy), melko vastaava kuin havuvaneri, mutta edullisempi.

  • Jos meinaat maalailla vanereitasi:
  1. Havuvaneri ei sovellu maalattavaksi, porsii vuodessa, tai kahdessa. Toisaalta jos kyseessä vaikka väliaikainen työmaa-aita niin ei muutaku maalia niskaan. 
  2. Koivuvaneri ilman pinnoitusta on paras, jos maalisi muodostaa vettä hylkivän kalvon kosteissa kohteissa.
  3. Filmivanerin voi hyvin maalata, hiottuna parempi tartunta, tai viirapinnalle ilman hiomisia. Toisaalta filmivanerin voi maalata ilman mitään käsittelyjä, jos pinta ei tule paikkaan, jossa sitä ei naarmita.
  4. On olemassa maalauskalvopintaisia ja muita vastaavia vanereita mutta ne ovat suomeksi höpö-höpöä, niitä voidaan tilata mutta sitten pitää olla kukkaro kunnossa.
  5. Maalit joita suosittelemme varauksetta: #1 Tikkurilan Aquatop #2 Nor-Maalin Normadur GTC #3 Bilteman uretaani-alkydi, kaikki näistä ihan ihme maaleja, joilla kaikilla loistavia ominaisuuksia.
  6. Edellä mainitut kohdat 1-5 perustuvat pitkä-aikaisiin kenttäkokeisiin. 
  7. Jos tarvetta suurempiin maalattuihin vaneriprojekteihin niin kysy ihmeessä! Meillä on laitteet, tilat ja tietämys. Useita isoja valmiiksi maalattuja toimituksia.